Skip to main content

Lloyd’s en Parsyl starten verzekeringsinitiatief voor de distributie van COVID-19-vaccins.

Iwan Ropcke

Country Manager Lloyd’s Europe België en Nederland

Lloyd's en Parsyl, Inc. kondigden vandaag de lancering aan van de Global Health Risk Facility (GHRF) die miljarden dollars aan dekkingen dekking beschikbaar stekt, om de wereldwijde distributie van COVID-19-vaccins te ondersteunen. Een unieke Publiek-private samenwerking, waaronder 14 wereldwijde (her)verzekeraars.

De lancering van de GHRF komt er met de hulp van de Amerikaanse International Development Finance Corporation (DFC), die tot 26,7 miljoen dollar steun heeft goedgekeurd. De DFC-lening zal worden gebruikt om het nieuwe publiek-private syndicaat 1796 te kapitaliseren en de GHRF in staat te stellen kosteneffectieve verzekeringspolissen aan te bieden voor de verzending van vaccins en medische producten naar ontwikkelingslanden.

De GHRF is een alliantie van verzekerings- en technologiepartners die samen uitgebreide verzekerings- en risicobeperkingsdiensten zullen aanbieden voor de opslag en doorvoer van levensreddende medische benodigdheden zoals temperatuurgevoelige vaccins en geneesmiddelen, diagnostiek, PBM’s en aanvullende apparatuur voor de koelketen. Het project is verankerd via “Syndicate 1796”, dat bij Lloyd’s actief is en in januari 2021 zal starten met het afsluiten van verzekeringen. “Syndicate 1796” is het eerste publiek-private samenwerkingsverband dat zich bezighoudt met een wereldwijde noodsituatie op gezondheidsgebied in de 330-jarige geschiedenis van Lloyd’s.

Nu de wereld zich voorbereidt op het grootste vaccinatieprogramma in de geschiedenis van de mensheid, is de veilige en effectieve distributie van het vaccin van cruciaal belang om deze wereldwijde noodsituatie op het gebied van gezondheid aan te pakken.

Sonja Rottiers CEO Lloyd’s Europe

Het veilig distribueren van koudeketenvaccins en geneesmiddelen over de hele wereld is buitengewoon complex en ze kunnen gemakkelijk bederven als ze niet goed worden onderhouden, vooral bij de laatste mijl van de doorvoer waar de infrastructuur zwak is. Het GHRF zal de kwaliteit van de goederen en de financiële investeringen die worden gedaan om ze op mondiaal niveau te leveren en te distribueren, beschermen.

We’re very proud to be part of this extraordinary collaboration, harnessing AXA XL’s global risk consulting expertise to advise on the safe distribution of vaccines and AXA’s global footprint to provide emerging markets with local insurance cover.

Sean McGovern, CEO, UK & Lloyd’s market at AXA XL